Sport Collagen Neocell πρωτεΐνη κολλαγόνου & ορού γάλακτος σε σκόνη με γεύση Γαλλική Βανίλια 1350gr

Sport Collagen Neocell σε σκόνη για αθλητική χρήση

Αθλητική πρωτεΐνη κολλαγόνου υψηλής περιεκτικότητας (30γρ./scoop) με πεπτίδια, γλουταμίνη, αμινοξέα, βιταμίνες & αντιοξειδωτικά.

 

Κολλαγόνο super sport Collagen Sport 1350gr.neocell

 

Η σκόνη πρωτεΐνης κολλαγόνου & ορού γάλακτος της Neocell για αθλητές με παγκόσμιες διακρίσεις.

 

To super sport Κολλαγόνο ® 1 & 3 είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αμινοξέα γλυκίνη, προλίνη, υδροξυπρολίνη και υδροξυλυσίνη, και υποστηρίζει την αποκατάσταση, τη δύναμη και την ευελιξία των μυών, των συνδέσμων και των τενόντων.

 


Είναι πλούσιο σε διακλαδισμένης αλυσίδας αμινοξέα (BCAAs) και απαραίτητη ειδικά μετά από επίπονες προπονήσεις. Τα BCAAs παίζουν επίσης έναν βασικό ρόλο στα επίπεδα της γλουταθειόνης του σώματος.

Το εκχύλισμα ροδιού NeoCell είναι τυποποιημένο σε 70% ελλαγικό οξύ, ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της άσκησης.

 

Super sport Collagen 1&3 the ultimate recovery complex neocell

collagen refuel, collagen recover, collagen regenerate, collagen replenish

 

Το υδρολυμένο κολλαγόνο αποτελεί μια καλή μορφή πρωτεΐνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες για την διαχείριση βάρους καθώς οι πρωτεΐνες είναι ουσίες που προκαλούν κορεσμό.

 

/uploads/editor/collagen_neocell_sport_πρωτεινη_κολλαγόνου_αθληση_bioin.gr.jpg

Super sport Collagen 1&3 the ultimate recovery complex neocell

Επίσης αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο συμπλήρωμα για μια αθλητική διατροφή αφού περιέχει και τα 19 βασικά αμινοξέα.

 

Η έντονη άσκηση καταστρέφει τις πρωτεΐνες στον οργανισμό καθιστώντας την αναπλήρωσή τους πολύ σημαντική. Μέσω του υδρολυμένου κολλαγόνου επιτυγχάνεται λήψη πρωτεΐνης έως 97%. Επίσης περιέχει γλυκίνη και αργινίνη, δύο από τα τρία  βασικά στοιχεία της κρεατίνης, μόριο του οποίου η παρουσία στον οργανισμό παίζει σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της άσκησης, παρέχοντας ενέργεια στον οργανισμό και βελτιώνοντας την αθλητική απόδοση.

 

 

 COLLAGEN  SPORT ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

Super sport Collagen 1&3 the ultimate recovery complex neocell τιμή 109 ευρώ.

 15gr καθαρού ορού πρωτεΐνης ορού (whey isolate), με την μέθοδο ανταλλαγής  ιόντων
 15gr super collagen. Πατενταρισμένης μορφής πεπτίδια κολλαγόνου
 Πλούσιο σε αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου BCAAs
 Εξαιρετική πηγή γλουταμίνης 
 Εμπλουτισμένο με αμινοξέα
 Ενδυναμωμένο με μείγμα βιταμινών

 Ειδικά σχεδιασμένο από κορυφαίους γιατρούς και αθλιάτρους

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ: γλουτένη, σιτάρι, ζάχαρη, λακτόζη, τεχνητά γλυκαντικά , συνθετικά πρόσθετα 


Αναμειγνύεται εύκολα σε νερό ή σε άπαχο γάλα.
Με υπέροχη γεύση σοκολάτας.

 

Δεν έχει χημικά ή τεχνητά γλυκαντικά.

 

Συστατικά super Sport collagen protein κολλαγόνου Neocell:


Τα συστατικά στο αθλητικό κολλαγόνο με ορο γάλακτος neocell βοηθούν το σώμα να χτίσει και να υποστηρίξει τις δομές που τρέφουν τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα. Το φυσικό και αγνό προϊόν απομονωμένης πρωτεΐνης τυρογάλακτος διασπάται στο στομάχι με τα συστατικά του, πολύ ταχύτερα από ότι το μόριο του κολλαγόνου. Λόγω της διαφοράς στην μοριακή δομή του καθένος από αυτά, ο χρόνος απορρόφησης τους είναι εντελώς διαφορετικός, ώστε να μπορούν να ληφθούν μαζί.

Οι βιοχημικές ουσίες που συνθέτουν αυτό το προϊόν απαιτούνται για τη λειτουργία και τη συντήρηση του καρδιαγγειακού συστήματος, τη  μυϊκή συστολή , τη χαλάρωση, την ανάπτυξη των ιστών και την επούλωση.

το super Collagen Sport Neocell περιέχει εναν υψηλό βιολογικό όγκο αμινοξέων,  πρωτεϊνών και  γλουταθειόνης, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και υποστηρίζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Εκτός από την πρωτεΐνη ορού γάλακτος και super κολλαγόνο περιέχει 20 βιταμινες, μετάλλα και αμινοξέα.

 

Ρόδι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντι-φλεγμονώδη παράγοντα που κρατά την ομοιομορφία των κυτταρικών δομών.

Η L-Γλουταμίνη είναι ένα βασικό συμπλήρωμα στην αθλητική διατροφή, επειδή αναπληρώνει τα αμινοξέα του σώματος που έχουν εξαντληθεί κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η L-γλουταμίνη είναι το πιο άφθονο αμινοξύ ελεύθερης μορφής στο σκελετικό μυ και είναι βασική στη διαδικασία ανάκτησης των μυών. Η ειδική χημική δομή της L-γλουταμίνης καθιστά το κύριο αμινοξύ που οδηγεί το άζωτο σε μυϊκά κύτταρα για μυϊκή σύνθεση.

Η Γλουταμίνη είναι το πιο άφθονο αμινοξύ στο μυϊκό ιστό μας, και εμπλέκεται άμεσα στις διάφορες μεταβολικές διεργασίες, καθώς και στη διατήρηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι τα επίπεδα αυτού του αμινοξέος στο σώμα κατρακυλούν περίπου στο 50% μετά από έντονη φυσική άσκηση, αφήνοντας το σύστημα μας εκτίθενται στην απειλητική παρουσία των ελεύθερων ριζών.

Η Γλουταμίνη αποτρέπει το πολλαπλασιασμό των ελεύθερων ριζών, και ευνοεί τη διαδικασία της σύνθεσης των πρωτεϊνών, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μυών.

L-αργινίνη, L-λυσίνη και L-Θρεονίνη είναι σημαντικές για την αύξηση της καθαρής μυϊκής πρωτεϊνικής σύνθεσης.

 Η L-Αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που έχει χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου, η οποία βοηθά στην καρδιαγγειακή λειτουργία και στην παροχή οξυγόνου στο σώμα. 

L-Θρεονίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και

L-λυσίνη είναι ένα βασικό αμινοξύ που το σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και είναι πολύ σημαντικό για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος να παράγει κολλαγόνο.

Λευκίνη, Ισολευκίνη και Βαλίνη

οι τρεις πιο σημαντικές στην μυϊκή αποκατάσταση και την αναπτυξιακή διαδικασία, συνθέτοντας έως και 35% της μάζας των μυών μας.

 

COLLAGEN SPORT CHOCOLATE

Super sport Collagen 1&3 the ultimate recovery complex neocell

ΑΠΟ ΤΟ 1998, ΤΟ ΠΡΩΤΟ-ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 

    

 

Super sport Collagen 1&3 the ultimate recovery complex neocell

  

 

.

NEOCELL φυσικά συμπληρώματα διατροφής Super sport Collagen 1&3 the ultimate recovery complex neocell Πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η Alpha & Beta Lactoglobulins, ανοσοσφαιρίνες, λευκωματίνη βόειου ορού, λυσοζύμες, Glycomarcropeptides, λακτοφερίνη, Lactoperoxides, λυσοζύμη, Σούπερ κολλαγόνο, Υδρολυμένα πεπτίδια, μείγμα ινών, Ινουλίνη, γκουάρ, πίτουρο ρυζιού, η Apple πηκτίνη, φυσική γεύση σοκολάτα, ξυλιτόλη ( φυσική γλυκαντική ουσία)

Προτεινόμενη χρήση: Aνακατέψτε ένα δοσομετρητή σε 180-230 ml νερού ή γάλα χαμηλών λιπαρών. Το Neocell sport εχει σχεδιαστεί να ανακατεύεται εύκολα εάν δεν υπάρχει αναδευτήρας ,απλά με ένα κουτάλι .Για πιο παχύρευστη υφή, προσθέστε πάγο σε ένα μίξερ μαζί με το αγαπημένο σας φρούτο, χυμό η γιαούρτι και ανακατέψτε  για 30 δευτερόλεπτα. 

Τις ημέρες που δεν γυμνάζεστε λάβετε τη 1/2 ποσότητα του δοσομετρητή.

 

Κίνδυνος : H υπερδοσολογια σε προϊόντα που περιέχουν σίδηρο είναι η βασική αιτία θανατηφόρου δηλητηρίασης σε παιδιά κάτω των 6 ετών.Σε περίπτωση υπερδοσολογίας καλέστε το κέντρο δηλητηριάσεων ΑΜΕΣΩΣ.

Να φυλάσσεται μακριά από τα παιδιά, σε δροσερό και χωρίς υγρασία περιβάλλον.

Προσοχή: Αν είστε έγκυοςθηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ : Μπορεί να περιέχει ίχνη θειώδους νατρίου.

Αριθμος γνωστοποιησης Ε.Ο.Φ. 14944/2013

SPORT ΚΟΛΛΑΓΌΝΟ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ NEOCELL 

 *Όλα τα ανωτέρω έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό και συμβουλευτικό, δεν αποτελούν -σε καμία περίπτωση- ιατρική διάγνωση και δεν υποκαθιστούν τις ιατρικές οδηγίες και γνωματεύσεις.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν αποτελούν υποκατάστατο μιας πλήρους και ισορροπημένης δίαιτας.

Η NeoCell παράγει την υψηλότερη ποιότητα αποτελεσματικού κολλαγόνου, πλήρως βιοδιασπώμενου και συναφών προϊόντων στην αγορά σήμερα, διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη ακεραιότητα, την καθαρότητα και την αποτελεσματικότητα τους.


Μέσω μίας πατενταρισμένης ενζυματικής διαδικασίας, όλα τα προϊόντα κολλαγόνου μας είναι υδρολυμένα & τυποποιημένα με τέτοια τεχνολογία (2000 & 3000 Daltonmolecular weight) για μέγιστη απορρόφηση από τον ανθρώπινο οργανισμό. 
Εγγυόμαστε ότι κάθε ενεργό συστατικό ανά δόση υπολογίζεται να παρέχει λειτουργική υποστήριξη βιοενεργά.

(Κατέχει Πιστοποιητικό GMP CERTIFIED)                                                                

 

Όλα τα προϊόντα της Neocell  περιέχουν βιταμίνη C για να μπορούν να επιτύχουν  τη μεγαλύτερη απορρόφηση  από τον ανθρώπινο οργανισμό σε ποσοστό 95%.

Τα προϊόντα μας είναι ελεγμένα συμπληρώματα διατροφής από τον Food and Drug Administrator, από το Natural Products Association και είναι γνωστοποιημένα στον Ε.Ο.Φ. Αριθμος γνωστοποιησης Ε.Ο.Φ. 14944/2013

Εισάγονται συσκευασμένα από την Αμερική αεροπορικώς τηρώντας όλους τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

SPORT ΚΟΛΛΑΓΌΝΟ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ NEOCELL

Που θα το βρώ ?  καλέστε μας στο τηλ. 210 9961 300 να σας γνωστοποιήσουμε το πλησιέστερο συνεργαζόμενο Φαρμακείο στη γειτονιά η τη πόλη σας!

το SUPER COLLAGEN SPORT ultimate recovery complex θα το βρείτε εδώ

 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ

Η ΠΡΩΤΕΪΝΗ
Η πρωτεΐνη είναι το βασικό θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Αποτελεί το δομικό υλικό με το οποίο κτίζονται όλα τα κύτταρα, ο μυϊκός ιστός, οι ορμόνες, τα αντισώματα και μια σειρά από άλλες, πολύτιμες για τον οργανισμό, ενώσεις κι ουσίες.

Σε ποιες τροφές βρίσκονται οι πρωτεΐνες;

Κυρίως στο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα), στα ψάρια, στο ασπράδι του αβγού, στα γαλακτομικά προϊόντα, στα όσπρια και στους ξηρούς καρπούς. Όλα τα ζωικά προϊόντα περιέχουν πλήρεις πρωτεΐνες (με όλα τα βασικά αμινοξέα που δεν μπορεί να κατασκευάσει μόνος του ο οργανισμός). Οι φυτικές τροφές χρειάζονται να συνδυαστούν κατάλληλα, μεταξύ τους ή με ζωικές τροφές, για παράδειγμα αρακάς με ρύζι ή φασόλια με τυρί, για να "συμπληρωθούν" τα βασικά αμινοξέα που τους λείπουν.

Ποια είναι τα βασικά και ποια τα μη βασικά αμινοξέα;

Ο όρος "βασικά" και "μη βασικά" δημιουργεί συχνά σύγχυση.. Και τα μεν και τα δε είναι απολύτως αναγκαία για τον οργανισμό και πρέπει να τα προσλαμβάνουμε σε καθημερινή βάση από τις τροφές μας. Βασικά, πάντως, αμινοξέα θεωρούνται η Θρεονίνη, η αργινίνη, η λυσίνη, η μεθιονίνη, η βαλίνη, η φαινυλαλανίνη, η λευκίνη, η τρυπτοφάνη, η ισολευκίνη κι η ιστιδίνη (σημειώνονται με αστερίσκο στα συμπληρώματα). Μη βασικά αμινοξέα, αμινοξέα δηλαδή που μπορεί να κατασκευάσει ο οργανισμός με συνδυασμό άλλων ουσιών, είναι η γλυσίνη, η αλανίνη, η σερίνη, η κυστεϊνη, η καζεϊνη, η γλουταμίνη, το γλουταμινικό οξύ, η τυροσίνη, η προλίνη, η κιτρουλίνη, το ασπαρτικό οξύ κι η ορνιθίνη. Τα αμινοξέα είναι το τελικό προϊόν της χώνευσης των πρωτεϊνών. Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφτεί 28 αμινοξέα, εκ των οποίων στις πρωτεϊνούχες σκόνες περιέχονται 17 έως 23, ανάλογα με την πηγή προέλευση της πρωτεΐνης και τον τυχόν πρόσθετο εμπλουτισμό της.

Πόσα γραμμάρια πρωτεϊνών πρέπει να παίρνω κάθε ημέρα;

Δεν υπάρχει απόλυτη ομοφωνία σε αυτό το θέμα. Οι ανάγκες σε πρωτεΐνες είναι διαφορετικές από άτομο σε άτομο κι εξαρτώνται από παράγοντες όπως η ηλικία, η άσκηση, ο τρόπος, το είδος και η περίοδος προπόνησης, τα υπόλοιπα συστατικά στη διατροφή, η προέλευση των πρωτεϊνών, ο χρόνος λήψης τους, η κατάσταση του οργανισμού, η χρήση ή όχι φαρμάκων, κ.ά. Σε γενικές γραμμές, η απόλυτα ελάχιστη ποσότητα για μη ασκούμενους είναι περίπου 1 γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους, για τον μέσο ασκούμενο απαιτούνται από 1,5 - 1,7 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους, και για όσους παίρνουν στεροειδή αναβολικά από 2,5 - 3,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό άλιπης μάζας (βάρος μείον σωματικό λίπος). Τα άτομα που ασκούνται περιστασιακά δεν χρειάζονται πάνω από 1,1 - 1,2 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους.

Όποιος κάνει αερόμπικ χρειάζεται λιγότερες πρωτεΐνες από αυτόν που κάνει βάρη;

Όχι. Οσοι κάνουν έντονες αερόβιες δραστηριότητες, χρειάζονται ελαφρώς περισσότερες πρωτεΐνες ανά κιλό βάρους από όσους ασχολούνται με τα βάρη, γιατί ένα μέρος των σωματικών πρωτεϊνών χρησιμοποιούνται για ενεργειακούς σκοπούς.

Γιατί όσοι ασκούνται χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη από αυτούς που δεν ασκούνται;

Οι πρωτεΐνες διαφέρουν χημικά από τα λίπη και τους υδατάνθρακες γιατί περιέχουν άζωτο. Για να υπάρξει μυϊκή ανάπτυξη πρέπει το προσλαμβανόμενο άζωτο από τις πρωτεΐνες να είναι περισσότερο από το αποβαλλόμενο δια μέσου των ούρων. Η ελάχιστη αναπόφευκτη απώλεια αζώτου σε κάποιον που προπονείται έντονα είναι περίπου 95 mg / 1 kgr σωματικού βάρους. Επειδή η αναλογία αζώτου - πρωτεΐνης είναι 1 - 6,4, έπεται ότι η αναπόφευκτη καθημερινή απώλεια πρωτεϊνών είναι περίπου 600 mg / 1 kgr σωματικού βάρους. Για παράδειγμα ένας αθλητής βάρους 80 κιλών έχει μία ελάχιστη αναπόφευκτη απώλεια πρωτεϊνών της τάξης των 48 γραμμαρίων (μπορεί και πολύ περισσότερο ανάλογα με την προπόνησή του). Ένας αθλητής λοιπόν χρειάζεται τουλάχιστον 30 - 50% μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης από ό,τι ένας μη ασκούμενος, χωρίς να υπολογίσουμε τις επιπλέον ανάγκες του λόγω των υψηλών "ρυθμών" που δουλεύει το σώμα του και τη μεγαλύτερη μυϊκή του μάζα.

Ποιους θα βοηθούσε ένα συμπλήρωμα πρωτεϊνών;

Μόνον όσους έχουν αυξημένες ανάγκες σε πρωτεΐνες οι οποίες δεν μπορούν να καλυφτούν από τη συνήθη διατροφή. Αυξημένες ανάγκες σε πρωτεΐνες έχουν όσοι κάνουν έντονες αερόβιες δραστηριότητες, βαριά προπόνηση με βάρη, όσοι λαμβάνουν αναβολικά στεροειδή και γενικά φάρμακα ή ορμόνες, οι έφηβοι που ασκούνται έντονα, οι προχωρημένοι μπόντι μπίλντερς, όσοι υπερπροπονούνται κι όσοι κάνουν δίαιτα αδυνατίσματος (αυξημένο ποσοστό πρόσληψης σε σχέση με τα υπόλοιπα συστατικά). Σε τέτοιες περιπτώσεις, το συμπλήρωμα πρωτεΐνης βοηθά στην λήψη των απαραίτητων πρωτεϊνών, χωρίς μεγάλη αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων και του κορεσμένου λίπους (ζωικές τροφές).

Υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν χρειαζόμαστε συμπλήρωμα πρωτεΐνης;

Ναι. Οι τυχόν αυξημένες απαιτήσεις και, κυρίως, το ποσό της επιπλέον πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός σε συγκεκριμένες περιόδους, μπορεί να βρεθεί εύκολα με εργαστηριακές εξετάσεις ανάλυσης ούρων (υπολογισμός του αποβαλλόμενου αζώτου). Μια απλούστερη μέθοδος, αλλά όχι απόλυτα ακριβής, είναι η χρησιμοποίηση ειδικών διαγνωστικών λωρίδων, τις οποίες ουρούμε και, ανάλογα με το χρώμα που θα πάρουν, διαπιστώνουμε αν χρειαζόμαστε επιπλέον λήψη πρωτεϊνών, διατήρηση ή μείωση των προσλαμβανόμενων.
Υπάρχουν καλύτερα, καλά και λιγότερο καλά συμπληρώματα πρωτεϊνών;
Το πόσο καλό είναι ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης εξαρτάται από ποιόν κατασκευάζεται, με τι τεχνογνωσία, από το τι περιέχει και για ποιο σκοπό το χρησιμοποιούμε. Με αυτή τη λογική υπάρχουν κατά περίπτωση καλά, λιγότερο καλά κι "άχρηστα" πρωτεϊνούχα συμπληρώματα. Μεγαλύτερης βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, θεωρούνται αυτές που είναι φτιαγμένες από ορό του γάλακτος, αβγά, γάλα κι από τους συνδυασμούς τους. Χαμηλής βιολογικής αξίας θεωρούνται οι πρωτεΐνες που προέρχονται από φυτικές τροφές.

Τι σημαίνει η ένδειξη % που έχουν οι πρωτεΐνες;

Σημαίνει το ποσοστό της πρωτεΐνης και θεωρητικά την περιεκτικότητα πρωτεϊνών στα 100 γραμμάρια του προϊόντος. Για παράδειγμα 80% σημαίνει ότι στα 100 γραμμάρια σκόνης τα 80 γραμμάρια είναι πρωτεΐνη και το υπόλοιπο είναι, συνήθως, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα κι άλλα συστατικά. Χρησιμοποιήσαμε την έκφραση "θεωρητικά", γιατί πολλές φορές η ένδειξη χρησιμοποιείται παραπλανητικά, διαφημιστικά ή ως "ταυτότητα" του προϊόντος. Για παράδειγμα, κάποιες πρωτεΐνες ονομάζονται Protein 92 ή Protein 80 κι ο αριθμός αυτός είναι το εμπορικό όνομα του προϊόντος. Για αυτό θα πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά τη σύνθεσή του για να ξέρετε τι αγοράζετε και, κυρίως, τι και για ποιο πράγμα πληρώνετε.

Υπάρχουν πρωτεΐνες για όγκο και πρωτεΐνες για γράμμωση;

Το θέμα σηκώνει "μεγάλη συζήτηση". Ουσιαστικά έχει επικρατήσει αυτός ο διαχωρισμός, αν και δεν είναι απόλυτα σωστός, χωρίς να σημαίνει ότι είναι και λάθος. Η βασική διαφορά των μεν από τις δε δεν είναι ο αριθμός των θερμίδων, αλλά η αναλογία πρωτεϊνών και υδατανθράκων ανά 100 γραμμάρια σκόνης, κάποια επιπλέον συστατικά κι ο διαφορετικός συνιστώμενος τρόπος χρήσης. Πρωτεΐνες για αύξηση βάρους θεωρούμε τις πρωτεΐνες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά υδατανθράκων, πρωτεΐνες για "όγκο" αυτές που περιέχουν μία μέση ποσότητα πρωτεϊνών και υδατανθράκων, ενώ πρωτεΐνες για "γράμμωση" αυτές που περιέχουν πολύ υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών.

 

Γιατί οι πρωτεΐνες αύξησης βάρους περιέχουν λιγότερο ποσοστό πρωτεΐνης και πολλούς υδατάνθρακες;

Οι σκόνες για αύξηση βάρους περιέχουν συνήθως λιγότερο από 30% πρωτεΐνες. Άρα είναι περισσότερο συμπλήρωμα υδατανθράκων παρά πρωτεΐνης γιατί η υπόλοιπη ποσότητα καλύπτεται κυρίως με υδατάνθρακες (επίσης 4 θερμίδες ανά γραμμάριο). Η αυξημένη ποσότητα υδατανθράκων δικαιολογείται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης μυϊκού όγκου, το σώμα πρέπει να έχει αρκετά "καύσιμα", δηλαδή υδατάνθρακες, για να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει την πρωτεΐνη. Επιπλέον, η λήψη πρωτεϊνούχου συμπληρώματος με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών, θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση του ρυθμού καύσης (θερμιδικής κατανάλωσης) του οργανισμού για την χώνευσή του, πράγμα που θα μείωνε την αποτελεσματικότητα του συμπληρώματος ως προς την αύξηση του βάρους (επίδραση της ειδικής δυναμικής ενέργειας των πρωτεϊνών στην ταχύτητα του μεταβολισμού).
Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πρωτεϊνούχο συμπλήρωμα για μείωση του βάρους;
Οι σκόνες μείωσης βάρους είναι θρεπτικά συμπληρώματα "χαμηλής θερμιδικής αξίας", τα οποία μπορούν για μικρό χρονικό διάστημα να αντικαταστήσουν μέρος των γευμάτων ή των τροφών ή κάποιων ποσοτήτων από τις τροφές, ώστε να μειωθεί η συνολική θερμιδική πρόσληψη. Δεν θα πρέπει να αντικαθιστούν πλήρως τις φυσικές τροφές αλλά μόνον έναν αριθμό τροφών, γευμάτων ή μέρος των γευμάτων και, συνήθως, ένα με δύο γεύματα, με στόχο τη μείωση της συνολικής θερμιδικής πρόσληψης.
Ποια είναι η καθημερινή συνιστώμενη ποσότητα συμπληρωματικής πρωτεΐνης;
Σε γενικές γραμμές, η ημερήσια δόση συμπληρωματικής πρωτεΐνης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει, για το μέσο ασκούμενο, μέσου βάρους, τα 60 γραμμάρια την ημέρα. Η ποσότητα αυτή εξαρτάται από το μυϊκό βάρος και μπορεί να αυξηθεί σε περιπτώσεις πολύ έντονης άσκησης ή κακής διατροφής. Αυξημένη ποσότητα πρωτεϊνών μπορεί να απαιτηθεί σε περιπτώσεις εντόνου καταβολισμού, υπερκόπωσης και κατά τη διάρκεια ανάρρωσης από μακροχρόνια ασθένεια ή τραυματισμό. Η ημερήσια ποσότητα συμπληρωματικής λήψης πρωτεΐνης θα πρέπει να διαιρείται σε δύο έως τρεις σχεδόν ισόποσες δόσεις. Μικρότερη ημερήσια δόση συστήνεται όταν κάποιος παίρνει ταυτόχρονα και συμπληρώματα αμινοξέων. Θεωρητικά 1 γραμμάριο αμινοξέων "ισοδυναμεί" με 5 γραμμάρια σκόνης πρωτεΐνης τύπου 90%.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πάρω ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης;

20 - 30 λεπτά μετά την προπόνηση ή στα μεσοδιαστήματα των γευμάτων. Σε κάθε περίπτωση η συνολική λήψη συμπληρωματικής πρωτεΐνης, ανά δόση και φορά, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 25 με 30 γραμμάρια, υπολογίζοντας και την ποσότητα πρωτεΐνης που περιέχει το υγρό στο οποίο αναμιγνύουμε την πρωτεϊνούχα σκόνη (π.χ. το φρέσκο γάλα περιέχει 9,5 γραμμάρια πρωτεϊνών ανά ποτήρι)..

Έχουν παρενέργειες τα συμπληρώματα πρωτεϊνών;

Προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν από την υπερκατανάλωσή τους (πάνω από 100 γραμμάρια συμπληρωματικής πρωτεΐνης καθημερινά και επί μεγάλο χρονικό διάστημα). Ποσότητες πρωτεϊνών πάνω από 3 - 3,5 γραμμαρίων ανά κιλό σωματικού βάρους (από τροφές μόνον ή από τροφές και συμπληρώματα) θα πρέπει γενικά να αποφεύγονται. Εάν η ποσότητα της προσλαμβανόμενης πρωτεΐνης είναι μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται ή μπορεί να αφομοιώσει ο οργανισμός και λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ένα μέρος της παραπανίσιας ποσότητας μετατρέπεται σε αμμωνία κι οργανικά οξέα που αποβάλλονται με τα ούρα κι ένα μέρος της αποθηκεύεται ως λίπος στα λιποκύτταρα. Οποιαδήποτε κατάχρηση στην πρόσληψη πρωτεϊνών, αλλάζει το ρυθμό του μεταβολισμού, προκαλώντας περισσότερη δουλειά σε συκώτι και νεφρά, χάσιμο ασβεστίου, νερού, βιταμινών και πρόωρη κόπωση. Η υπερκατανάλωση πρωτεϊνών είναι επιβαρυντικός παράγοντας για τη δημιουργία προβλημάτων στο συκώτι, στα νεφρά, για προβλήματα στις αρθρώσεις και στα οστά (δημιουργία ή πρόωρη εμφάνιση οστεοπόρωσης).

Πως μπορώ να μειώσω τις πιθανότητες παρενεργειών;

Πριν από όλα θα πρέπει να αποκλείσετε πρωτεϊνούχες σκόνες που σας "πειράζουν". Συνήθως αρκετοί είναι ευαίσθητοι στις πρωτεΐνες που περιέχουν κακάο ή βανίλια κι αρκετοί έχουν δυσανεξία στην γλουτένη των φυτικών πρωτεϊνών ή μειωμένη ανεκτικότητα στη μίξη χυμών και πρωτεϊνης. Σημαντικό είναι να ακολουθείτε αυστηρά τη δοσολογία που προτείνουν οι κατασκευαστές του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιείστε πρωτεϊνούχα συμπληρώματα μόνον αν σας τα συστήσει ο ιατρός σας ή ειδικός διαιτολόγος και πάντα κάτω από την προϋπόθεση ότι ασκείστε συστηματικά και τρώτε σωστά βάση προγραμματισμένου διαιτολογίου. Όταν αυξάνετε τη λήψη πρωτεϊνών στη διατροφή πρέπει να αυξήσετε τις ποσότητες νερού που παίρνετε. Επιπλέον πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας περισσότερο ασβέστιο και βιταμίνες Β και C, από τροφές ή / και συμπληρώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλό να αποφεύγονται τα παγωμένα ροφήματα πρωτεΐνης με άδειο στομάχι, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να προκληθούν διάρροιες και στομαχόπονοι. Αν έχετε δυσανεξία στο γάλα, αποφύγετε την προσθήκη πρωτεϊνών σε αυτό ή τις πρωτεϊνες που περιέχουν λακτόζη χωρίς να περιέχουν το ένζυμο λακτάση. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τις "πρωτεΐνες" που είναι "εμπλουτισμένες" με υπερβολικές δόσεις μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμίνες, μέταλλα) και βότανα αγνώστου δράσης, αποτελεσμάτων και παρενεργειών.
ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ

Τι πρέπει να προσέχω όταν επιλέγω ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης;

Θα πρέπει να ελέγχετε πέντε βασικούς παράγοντες: 1) Προέλευση πρωτεΐνης (ο ορός γάλακτος κι οι πρωτεΐνες από αβγό και γάλα θεωρούνται οι καλύτερες). 2) Το ποσοστό της πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια προϊόντος (PER). 3) Το ποσοστό της αφομοιωσιμότητας της πρωτεΐνης (Net protein Utilization ή NPU). 4) Τη βιολογική αξία του προϊόντος (biologic Value) από πλευράς περιεχομένου σε αμινοξέα (% retained nitrogen). 5) Το χημικό βαθμό ("chemical score") της πρωτεΐνης. Ένας έκτος κρίσιμος παράγοντας είναι τα επιπλέον συστατικά που περιέχονται στο σκεύασμα. Πρωτεϊνούχα σκευάσματα εμπλουτισμένα με υπέρ - δόσεις βιταμινών, μετάλλων και "εξωτικών" βοτάνων, θα πρέπει να σας προβληματίσουν πριν την αγορά τους γιατί, μετά, θα προβληματίσουν σίγουρα τα νεφρά σας.

Τι πρωτεΐνη πρέπει να παίρνω ανάλογα με τους στόχους μου;

Εμπειρικά έχει αποδειχτεί ότι όποιος δεν παίρνει φάρμακα, θα πρέπει να προτιμά κυρίως τα προϊόντα που περιέχουν συνδυασμούς σύνθετων υδατανθράκων (10 - 20%) και πρωτεϊνών (60 - 80%). Συνήθως μία πρωτεϊνούχα σκόνη με 80% πρωτεΐνη είναι περισσότερο αφομοιώσιμη από μία άλλη, της ίδιας πηγής, με 90% περιεκτικότητα πρωτεΐνης. Σκευάσματα "ειδικής μυϊκής πυκνότητας" (δηλαδή με λιγότερο από 70% πρωτεΐνη, συνήθως γύρω στο 50 - 70%) θεωρούνται καλύτερα για τη πιο γρήγορη μυϊκή αποκατάσταση, λόγω του υψηλού βαθμού υδατανθράκων, βιταμινών και μετάλλων που περιέχουν, αλλά μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του υποδόριου λίπους εάν δεν ακολουθείται μία λελογισμένη διατροφή κι εντατική προπόνηση.

Τι συμπλήρωμα πρωτεΐνης πρέπει να πάρω για να κάνω μύες;

Για να "κάνετε μύες" χρειάζεστε την ανάλογη προπόνηση, επαρκή ανάπαυση και σωστή διατροφή ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν παίρνετε ό,τι χρειάζεστε από τις τροφές, δεν χρειάζεται να πάρετε κανένα επιπλέον συμπλήρωμα. Τα συμπληρώματα πρέπει να "σημπληρώνουν" κι όχι να "υποκαθιστούν" σημαντικότερα πράγματα όπως η άσκηση, το φαγητό και η ξεκούραση.

Έχω διαπιστώσει ότι χρειάζομαι συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Τι να πάρω;

Αν θέλετε να αυξήσετε το βάρος σας, συμπληρώστε την διατροφή σας με φόρμουλες αύξησης βάρους ή πρωτεϊνούχα σκευάσματα με υψηλό ποσοστό υδατανθράκων κι αυξήστε τη συνολική θερμιδική λήψη το πολύ κατά 500 θερμίδες την ημέρα.. Αν δεν χρειάζεστε αύξηση βάρους, προτιμήστε προϊόντα με αρκετή ή μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να κάνετε 5 - 6 μικρά γεύματα και να τα κατανείμετε κατάλληλα έτσι ώστε να μην παίρνετε παραπάνω από 35 - 40 γραμμάρια πρωτεϊνών, συνολικά, κάθε 2,5 - 3 ώρες.

6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε πρωτεΐνη ορού γάλακτος

 

Μεταξύ άλλων, ο ορός γάλακτος είναι γνωστό πως αυξάνει την αντοχή και τη δύναμη του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα καταπολέμά τις επιπτώσεις μιας κουραστικής ημέρας καθώς και μιας ασθένειας.

 

James DeMedeiros

 

Ακολουθείτε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, γυμνάζεστε τακτικά αλλά ακόμα δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Αυτό το συναίσθημα είναι γνωστό σε όλους. Για πολλούς ο σκοπός και το νόημα της γυμναστικής είναι η δημιουργία μιας καλύτερης εκδοχής του εαυτού τους. Ένας τρόπος- που συχνά παραβλέπεται- για την αποκτήση καλύτερων αποτελέσματων αλλα και αύξησης της ποιότητας ζωής είναι η απλή προσθήκη ενός στοιχείου στη καθημερινότητα: η πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Υπάρχουν πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος και εδώ σας παραθέτουμε τα έξι πιο βασικά:

 

 

Χάστε λίπος και διατηρήστε τη μυική σας μάζα

 

Έχετε μειώσει τη θερμιδική πρόσληψη σας, ελπίζοντας να ρίξετε τα παχάκια; Αν ναι, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι οι ερευνητές στη Μινεσότα πραγματοποίησαν μια έρευνα διάρκειας 12 εβδομάδων κατα την οποία η ημερήσια θερμιδική πρόσληψη των συμμετεχόντων μειώθηκε κατά 500 θερμίδες. Έδωσαν στη συνέχεια σε κάποιους απο τους συμμετέχοντες ορό γάλακτος και στους υπόλοιπους ένα ισοθερμιδικό συμπλήρωμα. Όσοι κατανάλωσαν ορό γάλακτος κατάφεραν να χάσουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό λίπους (6,1% συνολικά) και να διατηρήσουν καλύτερη μυικότητα. Εάν λοιπόν έχετε όρεξη για σνακ, δοκιμάστε μια μπάρα πρωτεΐνης ορού γάλακτος.

 

 

αύξηση της μυϊκής δύναμης και μυϊκού όγκου

 

Νομίζετε πως το να χτυπιέστε στο γυμναστήριο θα αυξήσει τη δύναμη σας; Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Baylor στο Waco του Τέξας, παρακολούθησαν 19 άνδρες που έκαναν προπόνηση με αντιστάσεις για μια περίοδο 10 εβδομάδων και έδωσαν σε μερικούς απο αυτούς 14 γραμμάρια ορού γάλακτος και καζεΐνης μαζί με 6 γραμμάρια ελεύθερων αμινοξέων, και στους υπολοιπους 20 γραμμαρία εικονικό φάρμακο (πλασέμπο). Όσοι κατανάλωσαν τον ορό γάλακτος παρουσίασαν μεγαλύτερη αύξηση άλιπης μάζας σώµατος και δύναμης στους μύες. Το κλειδί είναι να ακολουθήσετε το παράδειγμα της μελέτης και να καταναλώνετε ορό γάλακτος μία ώρα πριν και μετά την άσκηση 

Μείωση της πείνας

 

Πεινάτε; Ο Ορός γάλακτος θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μειώσετε την πείνα σας. Αυστραλοί ερευνητές έβαλαν 28 παχύσαρκους άνδρες να καταναλώσουν τέσσερα διαφορετικά ποτά. Εκείνοι που κατανάλωσαν το ποτό που περιέιχε 50 γραμμάρια ορού γάλακτος μείωσαν σημαντικά τα επίπεδα της γκρελίνης (ορμόνη που λέει στο μυαλό ότι πεινάτε) έως και τέσσερις ώρες αργότερα. Έτσι, αντί να μασουλάτε ανθυγιεινά σνακ, πιείτε ένα shake  πρωτεΐνης.

 

  

Αντιμετωπίστε το άγχος

 

Είστε αγχωμένοι; Μη σκέφτεστε σε καμία περίπτωση το ποτό! Μελέτες που διεξήχθησαν στις Κάτω Χώρες φαίνεται να έχουν βρει μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση για όσους είναι ευάλωτοι στο στρες. Οι ερευνητές έθεσαν 58 άτομα σε πειραματικό στρες και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν πρωτεΐνη ορού γάλακτος παρουσίασαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης και είχαν καλύτερη διάθεση από εκείνους που δεν το έκαναν. Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν πιθανές αλλαγές της συγκέντρωσης της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αντί λοιπόν να βυθίζεστε στη λύπη,  επιλέξτε ένα δροσιστικό ρόφημα πρωτεΐνης ορού γάλακτος.

 

 

Βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος

 

Θέλετε να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα; Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα  διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κάνουν έντονη αερόβια δραστηριότητα έχουν σημαντική μείωση στα επίπεδα της γλουταθειόνης, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τοσο το νευρικό όσο το γαστρεντερικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης ανακαλύψαν ότι με την προσθήκη πρωτεΐνης ορού γάλακτος, οι συμμετέχοντες εμφάνισαν σημαντικά μικρότερη μείωση σε επίπεδα γλουταθειόνης. Αν σας αρέσει λοιπόν η cardio γυμναστική, αλλά δε θέλετε να μείωσετε τα επιπέδα της γλουταθειόνης, προσθέστε στη διατροφή σας ορό γάλακτος.